perjantai 13. helmikuuta 2015

Urapäiväkokemukset

On tosi hauskaa jännittävää lukea urapäivätarinoitanne!

Tämä urapäiväblogi toimii kokemusten jakamisen foorumina sekä ideapankkina kaikille - erityisesti ensi vuoden kakkosille urapäivän hankintaan. Lukemalla muiden urapäiväkokemuksista voit saada lisää ideoita omiinkin urasuunnitelmiisi.

Etsi siis yläpalkista oma ryhmäsi ja kirjoita kokemuksesi kommenttikenttään.

Urapäiväkokemuksenne ovat esillä RO-tunneilla 4. jaksossa.

9 kommenttia:

  1. Olin ravintola Savorissa Akun ja Khalidin kanssa urapäivänä.
    Olimme siellä klo 9-14 välisenä aikana seuraamassa tarjoilijan työpäivää.
    Meille tarjottiin ilmaiset ruuat ja ruoka oli hyvin eksoottista, ja kaiken kaikkiaan päivä oli bueno.Tarjoilijan työ vaikutti hyvin kiireiseltä, mutta kyllä minä voisin kuvitella itseni hänen työssään. Työntekijät olivat mukavia ja asiakkaatkin näyttivät hyvin tyytyväisiltä ravintola Savorin palveluksesta.

    VastaaPoista
  2. Urapäivän vietin yrityksiin tutustuen itiksessä, ja mielestäni kokemus oli todella mukava ja silmiä avartava, sain tietää monista ammateista ja yrityksistä, myöskin tein suhteita vaikka tuleviin kesätöitä varten tai muihin töihin. Kokemus oli mielestäni paljon parempi sillä tutustuin moneen eri paikkaan eikä tarvinnut kyyhöttää yhdessä samassa.

    VastaaPoista
  3. Olin urapäivänä seuraamassa ala-asteen opettajan työtä. Mielestäni urapäivä oli hyödyllinen kokemus jatko-opintojen kannalta ja nyt vanhempana oli erilaista seurata ala-asteen opettajan työtä, kuin silloin kun olin ite sen ikäinen.

    VastaaPoista
  4. Olin Datin ja Akun kanssa ravintola Savorissa. Olimme siellä seuraamassa työtehtäviä 9-14 välisenä aikana. Saimme Savorista lounaan ja siellä oli tosi mukavaa. Savorissa oli mahtava työympäristö. Tarjoilian työ vaikutti kiireiseltä. Voisin nähdä itseni siellä töissä esim. kesätöissä. Asiakkaat ovat todella rauhallisia ja vaikuttivat todella tyytyväisiltä. Kaiken kaikkiaan päivä oli mahtavia.

    VastaaPoista
  5. Olimme ravintola Savorissa Datin ja Khalidin kanssa urapäivänä. Seurasimme tarjoilijan työnkuvaa klo 9-14 välisenä aikana. Saimme myös ilmaiset ruoat siellä (5/5) ja päivä oli varsin messevä kaiken kaikkiaan. Tarjoilijan työvoli todella kiireisen näköistä, mutta myös palkitsevalta, oli paljon tyytyväisen näköisiä asiakkaita. Olisi ehkä joskus kiva kokeilla työskentelyä juuri tarjoilijana tai ravintola-alalla ylipäätään.

    VastaaPoista
  6. Olin Tapanilan Erällä katsomassa, kun ohjattiin junioreita. Ihan mielenkiintoisen näköistä hommaa mihin voisin vaikkapa opiskelun ajaksi mennä, mutta johon en toivottavasti jäisi pitkäksi aikaa. Tämä ei vaikuttanut siihen mihin haen koulun jälkeen, koska työ ei mitään koulutusta vaatinut.

    VastaaPoista
  7. Olin urapäivänä äitini työpäivää seuraamassa. Hänellä on rakennusyritys nimeltä Karaatti Rakenne Ky. Hänen työpäivään kuului puheluiden vastaanottaminen ja palkkojen ja laskujen maksaminen. Sekä kävimme työmaalla seuraamassa työntekijöiden jälkeä. Päivä oli todella mielenkiintoinen, sillä minua kiinnostaa yrittäjyys. En itse perustaisi kumminkaan rakennusyritystä vaan ehkä jonkun toisen tyylisen ja sellaisen mistä itse olisi kiinnostunut enemmän.

    VastaaPoista
  8. Olin urapäivänä isäni ravintolassa auttamassa ravintolan työntekijöitä. Mielestäni ravintolatyö oli kiinnostavaa ja koko ajan riitti tekemistä. Mielestäni voin käyttää uranpäivänä oppineet asiat tulevaisuudessa jatko-opintojen kannalta.

    Ali Naeemi 17E

    VastaaPoista
  9. Olin tahvolahden esikoulussa urapäivänä. Ekaksi menin tarhaan jossa ne ovat aamupäivisin ja sieltä kävelimme päiväkotiin. Katoin vaan kun ne leikkivät,söivät välipalaa ja ettei ne tee mitään ei sallittua ja pelasin niiden kanssa lautapelejä. Siinä se oli, oli ihan kivaa ja aika meni nopeasti.

    VastaaPoista